Authentieke Griekse vakantiewoning tussen de olijvenbomen

Nu reserveren

Oropos & Skala Oropos

Nikos Cottage is een vrijstaande woning gelegen aan de rand van het dorpje Oropos op het vaste land van Griekenland in de provincie Attica. In Oropos bevinden zich verschillende eetgelegenheden, een apotheek, een benzinestation en een kruidenierswinkel. Bij de warme bakker kunt u 7 dagen per week terecht voor dagelijks heerlijk vers gebakken brood en allerlei Griekse lekkernijen voor bij de koffie. Ook is er op 5 minuten loopafstand van de woning een nieuwe taverne geopend. Oropos is een authentiek Grieks dorpje wat weinig toerisme kent.

Zee en strand vindt u 5 kilometer verderop in Skala Oropos. Dit is een levendige badplaats met veel restaurants, tavernes en een grote keus aan winkels. Ook op het strand met de voeten in het zand kunt u heerlijke typisch Griekse gerechten eten bij een van de vele zaakjes aan het strand. Voor de ouders met kinderen die ook graag eens rustig op een terrasje willen zitten is er vanaf 18:00 uur een terras met 3 springkussens waar de kinderen onder begeleiding zich heerlijk kunnen uitleven.

Skala Oropos heeft een lang kiezelstrand met ligbedden en parasols die bij gebruik van een consumptie gratis zijn. Er worden waterfietsen en Jetski´s verhuurd en een ritje op een band of banaan achter een speedboot behoort tot de mogelijkheden. Voor rustzoekers is er net voor Skala Oropos nog een lang zandstrand waar de zee tot heel ver ondiep blijft, wat ideaal is met kleine kinderen. Schaduw zoeken doet u hier onder de paar bomen, want verdere faciliteiten zijn hier niet. Met een veerboot kunt u vanuit Skala Oropos overvaren naar het eiland Evia. U komt na 20 minuten varen aan in de badplaats Eretria waar zich op loopafstand van de haven verschillende visrestaurantjes en souvenierwinkels bevinden. Ook hier is een leuk strand. Dit is een leuk uitstapje voor groot en klein.

Halkoutsi

Een andere badplaats, ook op 5 km. van Oropos, is Halkoutsi. Naast de kleine wekelijkste markt op dinsdag, het leuke haventje en verschillende restaurantjes zijn er ook diverse barretjes.

Een voorbeeld hiervan is Solybar. Dit is een gezellige lounge, lunch en diner strandtent met heerlijk eten: o.a. octopus en sardines van de grill, heerlijke salade met spinazie, vijgen en walnoten enz. Ook hier zijn de ligbedden op het strand gratis bij het nuttigen van een drankje.